Blogger Widgets
topbella

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Το Αγαπημένο μου χρώμα!!!

Η εικόνα δεν είναι δική μου δημιουργία!!!

Το ΜΩΒ είναι ένα σύνολο αποχρώσεων του ορατού φάσματος, που βρίσκονται μεταξύ κόκκινου και μπλε ενώ είναι η πρώτη συνθετική χρωστική ουσία ανιλίνης. Το ανακάλυψε τυχαία ο χημικός Sir William Henry Perkin, στα 18 του (δεν ήταν τότε Sir), το 1856, στην προσπάθεια του να φτιάξει τεχνητή κινίνη. Την ονόμασε Μωβεΐνη (Mauveine) ή αλλιώς ανιλινικό πορφυρό (aniline purple).

Βρίσκετε ανάμεσα στα 3 πιο δημοφιλή γυναικεία χρώματα: Μπλε, Μωβ, Πράσινο (όλα ήρεμα χρώματα) και η προτίμηση για του αυξάνει με την ηλικία. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες 75% των παιδιών της προ εφηβικής ηλικίας προτιμούν το μωβ από κάθε άλλο χρώμα.

Το μωβ είναι αρκετά μοντέρνο. Συνδυάζει την σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου. Ήταν ανέκαθεν ένα ιδιαίτερο χρώμα, πολύ σπάνιο στη φύση.

Σχετίζεται με την σοφία, το μυστήριο και το μαγικό στοιχείο. Την πνευματικότητα, τον εσωτερισμό, την ηθική και την αυτοθυσία. Είναι το χρώμα του αναζητητή της αλήθειας ενώ δηλώνει κατανόηση και υπέρβαση των ψευδαισθήσεων και των φαινομενικών καταστάσεων. Χρώμα που δηλώνει απελευθέρωση από τα δεσμά του πάθους και των συναισθημάτων. Βοηθά στην ηρεμία και στην συμφιλίωση με τον εαυτό μας (εάν έχουμε έρθει σε σύγκρουση μαζί του). Ξεκαθαρίζει φόβους και καταπιεσμένα συναισθήματα ενώ δηλώνει την έκφραση του καθήκοντος που μέσα από την θυσία οδηγεί στην δικαίωση και την ολοκλήρωση. Με λίγα λόγια συντείνει στην πνευματική μας ισορροπία. Παραδοσιακά έχει συσχετιστεί με τα αξιώματα και συμβολίζει την κυριαρχία (γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκε σε βασιλικές περιβολές, αλλά και σε μανδύες κληρικών και αυτοκρατόρων).

Το σκούρο μωβ προκαλεί λύπη. Είναι το πένθιμο χρώμα, σαν το μουντό χρώμα του ανταριασμένου ουρανού, που συμβολίζει τη βία, την αδικία και την απανθρωπιά που επικρατεί στον κόσμο. Παράλληλα όμως και μετάνοια, λύπη, νοσταλγία, θλίψη και ... τα γηρατειά. Στις σκούρες αποχρώσεις του, το ιώδες ή μωβ χρώμα εκφράζει κατάθλιψη. Στην αρνητική του όψη μπορεί να εκφράζει σνομπισμό, επιτήδευση και απάτη.

Συμβολίζει: Αγαθά κίνητρα, υψηλές πνευματικές επιδιώξεις, ευφυΐα, γνώση, νηφαλιότητα και καθαγιασμό της ψυχής. Επίσης αρχοντιά, ευημερία, πλούτο, φιλοδοξία.

Θεραπευτικές δυνάμεις: Βοηθά σε παθήσεις των πνευμόνων, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα και την παραγωγικότητα, ενθαρρύνει τον αυτοέλεγχο, προλαβαίνει και εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα. Αυξάνει την παρατηρητικότητα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί καταπραϋντικά και δεν κουράζει τα μάτια. Σε μικρές δόσεις λειτουργεί και ως διεγερτικό της δημιουργικότητας αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει κατάθλιψη και μελαγχολία.

Το ανοιχτό μωβ είναι μια καλή επιλογή σε ένα γυναικείο δώρο. Δημιουργεί ρομαντικούς συνειρμούς και νοσταλγικά αισθήματα.

Στην διακόσμηση, προτείνεται για χώρους ξεκούρασης, αναγνωστήρια ή χώρους ψυχαγωγίας. Συνδυάζεται όμορφα τόσο με ανοιχτά χρώματα όσο και με μουντά. Προσοχή όμως!

Μωβ αλλιώς και ιώδες, μενεξεδί, λιλά.







Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά κι εδώ... Η φίλη μου η Άιναφετς μας μιλάει για τις θεραπευτικές ιδιότητες όλων των χρωμάτων!!!



22 καρδιες αγγιξα ❤:

AlexStre είπε...

δηλαδή καλά έκανα και έβαψα το δωμάτιό μου μωβ! :)

A.G.Selena είπε...

Stolenblood μου από θέμα αρεσκείας πολύ καλά έκανες!!! Εγώ το έχω μωβ-λιλά βαμμένο το δωμάτιο μου (υπάρχουν φώτο σε παλιότερη ανάρτηση)και μπορώ να επιβεβαιώσω τις θετικές ιδιότητές του με έμφαση στη δημιουργικότητα!!!

Ελπίζω μόνο να μην το έβαψες σκούρο μωβ γιατί όπως είπαμε προκαλεί ένταση και κατάθλιψη πράγμα που δεν θέλουμε. Σωστά? :)

Από την άλλη θα μπορούσα να προτείνω μια διχρωμία όπως για παράδειγμα έχει το αγόρι μου, με δύο τοίχους μωβ-μπλε και δύο μωβ-βιολετί... Έχει πετύχει μια καλή ισορροπία! Και πάλι όμως θα πρέπει να σου επιστήσω την προσοχή στους τοίχους που θα βάψεις μωβ-μπλε. Καλό θα ήταν να μην είναι οι τοίχοι που "κοιτάς" συνέχεια όπως π.χ. ο τοίχος πίσω από τον υπολογιστή... Ελπίζω να σε κάλυψα :) Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

ωραίο χρώμα με ιστορία σαν το μαύρο...

καλημέρα

A.G.Selena είπε...

Dark13Sun καλησπέρα :)

Να υποθέσω ότι το μαύρο είναι το χρώμα σου?

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Γεια σας. ειμαι νεα στη παρεουλα σας, σημερα ανακαλυψα το μπλοκακι σας απο μια βολτιτσα...
με τραβηξε αμεσως αυτη η αναρτησουλα, γιατι και μενα ειναι το αγαπημενο μου χρωμα :)
μπορω να την δημοσιευσω στο μπλοκακι μου;
πιστευω θα γινω και μελος σας , ας ειναι καλα το μωβ που εγινε αφορμη να γνωρισω το μπλοκ σας.

ευχαριστω

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

ααα και κατι αλλο, κατω απο την αναρτηση που γραφετε καρδιες αγγιξα αντι για τη λεξη σχολια.. πως το αλλαξατε; ενδιαφερομε να το αλαλξω και γω στο δικο μου μπλοκ, ευχαριστω

Άιναφετς είπε...

Υπέροχο μοβ χρώμα...τώρα γιατί το λεξικό μου το διορθώνει και μου αλλάζει το ω σε ο...μήπως είναι και αυτό μέρος του μυστηρίου που κρύβει αυτό το χρώμα;
Η βιολέτα (violet είναι το μωβ στα Γαλλικά) με το υπέροχο λεπτό άρωμα της είναι το αγαπημένο μου λουλούδι και από εκεί βγαίνει το βιολετί!

ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια πολύχρωμα μες από το χιονισμένο κάτασπρο βουνό μου!

Ανώνυμος είπε...

Και δικό μου αγαπημένο. :D
Σε όλες τις αποχρώσεις του με μια ιδιαίτερη προτίμηση στο σκούρο μωβ!

A.G.Selena είπε...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ καλωσόρισες στο σπιτικό μου :) Κι εσύ παιδί του μωβ ε? Να το προσθέσουμε στις θετικές επιδράσεις λοιπόν "ΤΟ ΜΩΒ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ BLOGGERS!!!" :Ρ

Ναι μπορείς να την δημοσιεύσεις.Δε με πειράζει :)

Όσο για την ερώτηση που μου έκανες για τα σχόλια δώσε μου λίγο χρόνο να το βρω γιατί έχει χρόνια που το έκανα και δε θυμάμαι από που :Ρ

A.G.Selena είπε...

Άιναφετς μου δυστυχώς τα ηλεκτρονικά λεξικά τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους!!! Έχουν καταχωρημένες λάθος πολλές λέξεις, άλλες πάλι δεν τις έχουν καν και ακόμα περισσότερες τις έχουν γραμμένες "νεοελληνικά" όλες με ι,ο και διπλό σύμφωνο μόνο εκεί που επιβάλλετε... Τέλος πάντων... Μεγάλο κεφάλαιο ανοίξαμε...

Λοιπόν δεν είναι τυχαίο καθόλου που μου αρέσει το μωβ κι εσένα σου αρέσει η βιολέτα... Δεν συμφωνείς??? Αυτές οι περίεργες συμπτώσεις είναι μαγικές καμιά φορά!!!

Ανταποδίδω τα πολύχρωμα ΑΦ πασπαλισμένα με φεγγαρόσκονη!!! (μπουχου μπουχου εδώ το χιόνι έλιωσε σχεδόν :( )

A.G.Selena είπε...

Raf Rose μου εγώ πάλι ενώ λατρεύω σχεδόν όλες τις αποχρώσεις του δε μου αρέσει καθόλου το μελιτζανί και το πολύ σκούρο... Μου προκαλούν δυσφορία...

Κι εσύ να το προσέξεις το σκούρο... Τα είπαμε άλλωστε ;)

Φιλιααααά!!!

A.G.Selena είπε...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ το βρήκα τελικά!!! Όταν είχα φτιάξει το Blog το είχα κάνει από αλλού γι'αυτό με δυσκόλεψε τώρα...

Λοιπόν, πατάς ΣΧΕΔΙΑΣΗ μετά πας εκεί που λέει Αναρτήσεις Ιστολογίου και πατάς ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. Θα σου βγάλει ένα παράθυρο κι εσύ θα πας εκεί που λέει Επιλογές Σελίδας Αναρτήσεων. Λογικά το τέταρτο κουτάκι είναι επιλεγμένο και δεν το πειράζει αν δεν είναι το επιλέγεις και δίπλα ακριβώς σβήνεις ότι γράφει (αν δεν κάνω λάθος λέει σχόλια σε εσένα) και γράφεις ότι θέλεις εσύ.

Αυτό ήταν!!! Ότι χρειαστείς εδώ είμαι.Θα χαρώ να βοηθήσω!!!

Καλή αρχή στη μπλογκογειτονιά!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλημέρα Σελένα ... Ευχαριστώ πολύ και για τις δύο απαντήσεις σου ... Και γω στη διάθεση σου για ότι θες ... Θα χαρώ να περάσεις και συ από το δελφινο ιστολογιάκι μου ...

Με ποιο εμαιλ επικοινωνάμε μαζί σου;

τις δελφινο καλημέρες μου .. τα λέμε

γράφομαι αμέσως τώρα αναγνώστρια σου ! χιχι..

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

πολύ ρομαντικά και όμορφα διακοσμημένος στολισμένος ο χώρος σου !!!

A.G.Selena είπε...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! :) Το blog μου με αντιπροσωπεύει κι εδώ μέσα αφήνω εκτεθειμένα κομμάτια της ψυχής μου!!! Ότι βλέπεις εδώ είμαι εγώ με τους ρομαντισμούς μου και τους ρεαλισμούς μου, τα χρώματα μου και τις μαυρίλες μου, τα πάνω μου και τα κάτω μου, τις χαρές μου και τις λύπες μου... πάνω από όλα όμως την αγάπη μου!!!

Πέρασα από το δελφινόμπλογκ σου χτες :) Είναι πολύ όμορφο! Να με συγχωρείς που δεν έδωσα το στίγμα μου σχολιάζοντας κάτι, απλά περνάω μια φάση κι έχω αποφασίσει να σχολιάζω μόνο όταν έχω πραγματικά κάτι να πω...

Το email μου είναι selenaever@gmail.com :)

Καλό μεσημέρι!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

συγνωμη που σ ενοχλω παλι αγαπητη σελενα .. ηθελα να σου πω οτι σου στειλα δυο εμαιλς...με κατι αποριες .. ευχαριστω

A.G.Selena είπε...

Δελφινάκι δε με ενοχλείς! Μην ανησυχείς :) Πάω να δω...

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Καλώς σε βρήκα. Ηπλάκα είναι πως επειδή λατρευωω κι εγώ το μωβ οργανώνω έναν μωβ διαγωνισμό στο blog μου. Χρησιμοποίησα την εικόνα σου που αρχικά βρήκα στο Δελφινάκι.Με ενημέρωσε όμως πως είναι δικά σου και η φωτό και το κείμενο κι έτσι πρόσθεσα και το δικό σου όνομα. Πέρνα μια βόλτα αν θες.

A.G.Selena είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ καλωσήρθες!!! Να με συγχωρείς που άργησα αλλά δε μου επέτρεπε το ίντερνετ να μπω ως τώρα... Το κείμενο ναι είναι δικό μου, βέβαια βάση έρευνας στο διαδίκτυο. Η εικόνα από την άλλη δεν είναι δική μου δημιουργία. Την βρήκα κι εγώ στο ίντερνετ απλά δεν ξέρω τον δημιουργό γι' αυτό και δεν το αναφέρω. Σε ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες στο κείμενο σου!!! Θα περάσω κι από εκεί :)

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Πρόβλημα,πρόβλημα. Δεν μπορώ να κάνω δεξί κλικ πάνω στις φωτογραφίες σου για να τις αναρτήσω συον μωβ διαγωνισμό. Τώρα;

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
A.G.Selena είπε...

Κατερινάκι έχεις δίκιο το έχω κλειστό!!! Για δες από εδώ στα ανοίγει? (επέλεξε τον σύνδεσμο και πάτα δεξί κλικ και άνοιγμα συνδέσμου σε νέα καρτέλα)

http://2.bp.blogspot.com/-E7w9qAJaWjY/T1-Kf545EmI/AAAAAAAABLY/V9QGJYtkKLg/s1600/My%2BPurple%2BWorld%2521%2521%2521.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-8j3Rd-mhpa0/T1-KgA8h5AI/AAAAAAAABLg/K8Nmdm6duTw/s1600/%25CE%25A4%25CE%25BF%2B%25CF%2586%25CF%258C%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25BF%2B%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582%2B%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2585%2521%2521%2521.jpg

Η Φωτό Μου
A.G.Selena
Κάθε φορά που ένα παιδί λέει ότι δεν πιστεύει στις νεράιδες, κάπου κάποια νεράιδα πεθαίνει. James Barrie
Προβολή πλήρους προφίλ