Blogger Widgets
topbella

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Όσα και τόσα ακόμα...

Έμπνευση από τη Luna της οποίας το κείμενο παραθέτω κάτω...



Δεν με ξέρεις καλά, κανείς δεν με ξέρει


Νομίζεις πως με ξέρεις; Πως σου έχω πει ότι ήθελα, πως έμαθες όσα έπρεπε; Επειδή σου αράδιασα μερικές ημερομηνίες και γεγονότα, σου αποκαλύφθηκα λες; Επειδή γεννήθηκα εκεί, σπούδασα εκεί, δούλεψα εκεί, έσπασες θαρρείς τους κώδικες μου; Λοιπόν, ποια νομίζεις πως είμαι; Αυτή που γνώρισες χτες, αυτή που είμαι σήμερα ή εκείνη που μπορώ να γίνω αύριο; Ή μήπως θεωρείς πως έχω μόνο μια ζωή; Ένα όνομα, μια ιδιότητα; Δεν είναι που δεν με ξέρεις καλά, το πρόβλημα. Είναι που δεν με ξέρεις καθόλου. Κι επιμένεις να πιστεύεις πως είσαι ο μόνος κάτοικος κάποιου μυστικού Παράδεισου ή μιας φριχτής Κόλασης. Κι όμως... Δεν έχεις ιδέα. Περιστρέφομαι κάθε φορά, δείχνοντας μια πλευρά μου προς το σύμπαν. Γίνομαι καθρέφτης του καθενός. Αλλάζω όσο αλλάζουν κι οι άλλοι απέναντί μου, διατηρώντας τις εσωτερικές μου σταθερές. Τις καθαρά προσωπικές μου αξίες. Πυρήνας απάτητου πλανήτη, ανεξερεύνητος γαλαξίας, σκιώδες νεφέλωμα. Είμαι κάποιων η κόρη, κάποιων η φίλη, κάποιων η πρώην, κάποιων η συνάδελφος, κάποιων η πελάτισσα, κάποιων η ασθενής, κάποιων η έμπιστη.. κάποιων... Ποιος απ' όλους τους με ξέρει καλά; Ποιος λες ότι με καταλαβαίνει περισσότερο; Ποιος νομίζεις πως μπορεί να υποψιαστεί... τι εύχομαι λίγο πριν κοιμηθώ, τι παλεύω να νικήσω, ποιους φόβους καμουφλάρω, ποιοι με τρώνε ζωντανή; Ποιος νομίζεις πως μπορεί να καταλάβει τα μυστικά μου όρια, τις αιχμηρές μου γωνίες, τις ματωμένες μου αντιστάσεις; Ποιος νομίζεις πως μπορεί να ξέρει αν θέλω να είμαι ένα καλό κορίτσι ή ένα ευτυχισμένο κορίτσι; Ποιος μπορεί να ξέρει με τι χτυπά δυνατά η καρδιά μου, πότε λυγίζουν τα πόδια μου, πότε κλαίω και πότε ουρλιάζω; Ποιος μπορεί να ξέρει τι κάνω όταν μένω μόνη μου; Πόσο θυμό κουβαλάω και πόσες λέξεις κοιμίζω; Ποιος μπορεί να ξέρει πόσες φορές έπιασα πάτο και πόσες σηκώθηκα; Αν τρώω τα νύχια μου όταν αγχώνομαι ή αν κουλουριάζομαι όταν κοιμάμαι; Ποιος μπορεί να ξέρει σε πόσα "εγώ" χωρίζομαι; Σε πόσα αποφασίζω να δώσω ζωή και πόσα σκοτώνω; Νομίζεις πως επειδή κάτι μοιράζομαι μαζί σου -ότι κι αν είναι αυτό, μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο-, σ' αφήνω και να κοιτάξεις και πίσω απ' τη σκηνή; Νομίζεις πως βλέπεις κάτι, επειδή απλά το κοιτάζεις; Νομίζεις πως τυχαία τραγουδάω τόσα χρόνια "...όσα κομμάτια κι αν μπορέσεις να ενώσεις, δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...". Νομίζεις; Νομίζεις;; Νομίζεις;;;

Το κείμενο είναι της

12 καρδιες αγγιξα ❤:

Madame de la Luna είπε...

Selena μου σ' ευχαριστώ! Πολλές σου φράσεις με αντιπροσωπεύουν.

"Σου δίνω όσα πρέπει να ξέρεις.
Τα άλλα είναι στο χέρι σου να τα βρείς". Κι αυτή βέβαια είναι η φράση κλειδί..

Πάρε ότι θες εννοείται. μπήκα στα γρήγορα, μόνο για να σου απαντήσω.

Τι μαγικό αυτό που συμβαίνει ώρες-ώρες εδώ μέσα...

Φιλί!

A.G.Selena είπε...

Luna μου

Εγώ ευχαριστώ πολύ καλή μου.
Το κείμενό σου με άγγιξε :)

Ναι συμφωνώ.Καμιά φορά συμβαίνουν μαγικά πράγματα εδώ μέσα :)

Φιλιά πολλά!!!

elis.pandora. είπε...

Πρέπει να τα λέμε όλα όταν δεν γνωρίζομαστε κατά βάθος.?..όταν σε κάποιον δείχνεις το φεγγάρι και αυτός κοιτάζει το δάκτυλο και άλλος απλά βλέπει... Οι άνθρωποι άλλοι γίνωνται ευτυχισμένοι όταν δίνουνε και άλλοι όταν πέρνουνε
κανείς δεν γνωρίζει αληθινά κανέναν
για μένα μεγάλο ρόλο παίζει η προσφορά ανάμεσα σε δυό αγνώστους...Αύτή είναι και η μαγεία τής ζωής να εμπιστευώμαστε τον εαυτό μας σήμερα αύριο και μεθαύριο
Καλό βράδυ Selena

A.G.Selena είπε...

Pandora μου

Καλημέρα γλυκιά μου :) !

Είμαι της άποψης πως όταν αποφασίζω να δώσω σε κάποιον την ευκαιρία να με γνωρίσει πρέπει να είμαι δίκαιη μαζί του.Και για να είμαι πρέπει να του πω κάποια πράγματα για μένα πρώτα.Από εκεί και πέρα το αν εκείνος θα κοιτάξει το δάχτυλο όπως είπες ή τελικά θα καταλάβει είναι δικό του θέμα...

Έχεις δίκιο.Κάποιοι άνθρωποι δίνουν και κάποιοι παίρνουν...
Έτσι είναι η ζωή!Προσωπικά εγώ είμαι από εκείνους που περιμένω να πάρω λίγα πριν τα δώσω όλα.

Όσο για την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.Σήμερα,αύριο,μεθαύριο και πάντα!Έχεις δίκιο κι εδώ :)

Φιλιά και να έχεις μια όμορφη μέρα :)

Matriga είπε...

Ωραίο θέμα καλή μου Selena. Nομίζω ότι όλες οι υγιείς σχέσεις εμπεριέχουν το δούναι και λαβείν και τη σωστή επικοινωνία.
Βασική προυπόθεση είναι να αγαπάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να αγαπηθούμε και από τον άλλο.
Σου εύχομαι τα καλύτερα!Καλό σου βράδυ.
Πολλά φιλάκια

A.G.Selena είπε...

matriga μου

Έχεις δίκιο!
Έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι όλες,ΑΛΛΑ...

Κι επειδή εγώ τον εαυτό μου τον αγαπάω,δεν τον χαρίζω έτσι εύκολα.
Δίνω ένα χάρτη.Από εκεί και πέρα το ΑΝ θα ακολουθήσει ο άλλος τη σωστή διαδρομή ή ΑΝ θα την ολοκληρώσει είναι δική του επιλογή.
Ο θησαυρός είναι εκεί και περιμένει.

Καλό βράδυ και σε σένα καλή μου.
Φιλιά :)

Άιναφετς είπε...

selena φεγγαρόλουστη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να "μας" καταλάβουν οι άλλοι...το πρόβλημα είναι, ότι και οι ίδιοι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τους εαυτούς μας!
Αν πας στο blog του Παραμυθά- συντρόφου μου, θα διαβάσεις και θ' ακούσεις κάτι που θα σου αρέσει πολύ! ΑΦ και καλή σου βδομάδα!

zoyzoy είπε...

Πως να μας καταλάβουν οι άλλοι όταν δεν είμαστε ικανοί να καταλάβουμε τον ευατό μας.Πολλές φορές όμως δίνουμε πράγματα στους άλλους που δεν αξίζουν ή δεν εκτιμούν και αυτό είναι που μας πονά!
Τέλειο το τραγουδάκι!
Φιλιά θαλασσινά Πειρατινάκι!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

A.G.Selena είπε...

Άιναφετς μου

Έχεις δίκιο.Καμιά φορά ακόμα κι εμείς δυσκολεύομαστε να μας καταλάβουμε...

Πέρασα νωρίτερα.Δεν άφησα όμως σχόλιο.Ήθελα να το κάνω με καθαρό μυαλό κι εκείνη τη στιγμή την προσοχή μου τραβούσε κάποιος τον οποιό θα σας παρουσιάσω σύντομα :)

Αληθινά φιλιά ΚΜΝΒ μου :)

A.G.Selena είπε...

zoyzoy μου

Ποτέ κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει κανέναν απόλυτα.
Θα ήταν ανόητο να περιμένουμε κάτι τέτοιο.
Όμως αυτό που εγώ περιμένω είναι να θέλει ο άλλος να ψάξεις.Να θέλει να μάθει.Αυτό είναι αυτό που μετράει πιο πολύ.Να τον ενδιαφέρει!

Πολλά ζουζουνιάρικα φιλιά :)

A.G.Selena είπε...

Σκρουτζάκο μου

Πιστεύω πως ακόμα κι εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε όλες τις πτυχές του εαυτού μας.

Σίγουρα το να ψάχνουμε μέσα μας να βρούμε τι τελικά είμαστε βοηθάει πολύ.

Γειά σου Σκρουτζάκο μου και φιλιά.
Να είσαι καλά γιατί κάθε φορά που περνάω μου φτιάχνεις το κέφι :)

Η Φωτό Μου
A.G.Selena
Κάθε φορά που ένα παιδί λέει ότι δεν πιστεύει στις νεράιδες, κάπου κάποια νεράιδα πεθαίνει. James Barrie
Προβολή πλήρους προφίλ